ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΤΟΜΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΑΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΖΩΑ

Απολύμανση κατσαρίδες, χωρίς επιβάρυνση επίσκεψης,

Κατσαρίδες ΤΕΛΟΣ με 20 ευρώ!!

Βγάλτε μια φωτογραφία τις κατσαρίδες για να θυμάστε πως κάποτε είχατε… zontanh katsarida

Ειδικοί στην εξόντωση των κατσαρίδων,

Χρησιμοποιούμε τελευταίας τεχνολογίας φάρμακα, Άοσμα, μη ερεθιστικά, μη τοξικά, δεν λεκιάζουν, δεν χρειάζεται να αερίσουμε το χώρο μετά την απολύμανση, ούτε να απομακρύνουμε τα κατοικίδια μας (σκύλους, γάτες κτλ.) δηλαδή η ζωή μας παραμένει όπως και πριν.

Αναλαμβάνουμε Επαγγελματικούς χώρους και κατοικίες. (Ψύλλους, Κοριούς, Ποντίκια, Μυρμήγκια,Κουνούπια, Μύγες, Σκόρος κτλ.)

psylos

Αθήνα και όλα τα προάστια.

Τηλ. 210 3633224, 6973 292 292

 

fotografies_anagnorisis_parasiton_2

fotografies_anagnorisis_parasiton

Είδη τρωκτικών

Τα κύρια είδη στην Ελλάδα είναι Mus musculus (οικιακός ποντικός), Rattus norvegicus (η μεγαλοεπιμύς), Rattus rattus η (μικροεπιμύς). Υπερτερεί το ποντίκι του γένους Apodemus που μοιάζει με τον οικιακό ποντικό αλλά διαφέρει και από αυτόν κυρίως στο μέγεθος. Καθώς και τα διάφορα είδη ποντικών της Ευρασίας και της Αμερικής.

Mus musculus (οικιακός ποντικός)

Το ποντίκι έχει βάρος περίπου 15 γρ, μήκος σώματος 8-9 εκ, μήκος ουράς περίπου 10-15 εκ, αυτιά μεγάλα όρθια, παμφάγος, προτιμά σπόρους σε μικρή ποσότητα. Κάνει φωλιές οπουδήποτε, καλός αναρριχητής, ζει μέχρι τρία χρόνια, έχει 4-6 γενιές το χρόνο, σε κάθε γενιά γεννά 4-8 νεογνά, κάνει καλή κολύμβηση, αποφεύγει το νερό.

Rattus rattus

Μεγαλύτερος του οικιακού ποντικού, ζυγίζει περίπου 200 γραμμάρια, μήκος σώματος περίπου 15-22, μήκος ουράς 20-25 εκ, ρύγχος αιχμηρό, μεγάλα αυτιά σχεδόν γυμνά, παμφάγος, φωλιές υπόγειες ή σε τοίχους ή σε δέντρα, καλός αναρριχητής, ευκίνητος και δραστήριος, ζει μέχρι 6 χρόνια, έχει μέχρι 6 γενιές το χρόνο, κάθε γενιά γεννά 6–10 νεογνά, κάνει καλή κολύμβηση.

Rattus norvegicus

Το ποντίκι έχει μεγάλο σώμα, εύρωστο, ζυγίζει 200g, μήκος περίπου 21-25 εκ, μονοκόμματο ρύγχος, αυτιά μικρά καλυμμένα με τρίχες, παμφάγος, προτιμά κρέας σε ποσότητες, κάνει φωλιές κυρίως υπόγειες, αναρρίχηση όχι με άνεση, γενιές ανά έτος 3-6, κάθε γενιά κάνει 6-10 νεογνά, κολύμβηση εξαιρετική.

Microtidae (αρουραίος), spalacidae (τυφλοπόντικας)

 

Αν και στα είδη αυτά δεν αναφερθήκαμε, θεωρούνται ειδικές περιπτώσεις και η καταπολέμησή τους είναι διαφορετική και γίνεται με διάφορες μεθόδους.

 

Κατσαρίδες

Καταπολέμηση σε κατσαρίδες είναι η διαδικασία απεντόμωσης

Η απεντομωση εφαρμογή GEL μπορεί να γίνει και την ώρα που ο χώρος είναι σε λειτουργία.

Τα δολώματα μορφής GEL είναι ορμονικά, οι δραστικές ουσίες αυτών των σκευασμάτων μεταφέρονται σταδιακά σε όλο τον πληθυσμό των κατσαρίδων προκαλώντας «κανιβαλισμό» (οι ζωντανές τρώνε τις νεκρές) οι νεκρές κατσαρίδες μυρίζουνε, και με τον τρόπο αυτό δημιουργείται μία ροή θανάτου και γίνεται η εξόντωση όλων των κατσαρίδων.

κατσαρίδα

Οι κατσαρίδες είναι έντομα, τα οποία αποτελούν μια τάξη: Βλαττοειδή (Blattodea, Blattaria). Από μερικούς ειδικούς το Βλαττοειδή θεωρούνται υπόταξη των δικτυόπτερων και υπάρχει σε όλων το κόσμο

Υπάρχουν περίπου 3.500 διαφορετικά είδη κατσαρίδων που ταξινομούνται σε 6 βασικές οικογένειες ανά τον κόσμο. Στη Ευρώπη αναφέρονται επί 150 είδη, στην Ελλάδα είκοσι.

Αμερικάνικη Κατσαρίδα  (Periplaneta Αmericana)

Μορφολογία

Το ενήλικο έχει μήκος 28 – 44 mm με χρωματισμό λαμπερό ερυθροκαστανό. Οι πτέρυγες είναι καλά ανεπτυγμένες και φτάνουν μέχρι το άκρο της ή και ακόμη μακρύτερες.

Βιολογικός κύκλος

Ο βιολογικός κύκλος περιλαμβάνει τα στάδια αυγό, προνύμφη (10-13 στάδια), ενήλικο και διαρκεί περίπου 12 μήνες. Το θηλυκό γεννάει όλο το χρόνο, συνολικά 9 – 10 φορές από μια ωοθήκη (8 x 5 mm) που περιέχει 14-16 αυγά. Το θηλυκό «κολλάει» την ωοθήκη σε προφυλαγμένες θέσεις κοντά σε τροφή. Η διάρκεια ζωής του ενήλικου είναι περίπου 200 ημέρες για τα αρσενικά, ενώ τα θηλυκά ζουν κατά μέσο όρο 440 ημέρες.

Περιβάλλον

Προτιμά υπόγεια μεγάλων θερμαινόμενων κτιρίων με μεγάλους όγκους θερμών και υγρών αποβλήτων, θερμαινόμενα θερμοκήπια. Καλή ικανότητα αναρρίχησης και γρήγορη κίνηση. Ικανότητα πτήσης (σπάνια)

Ανατολική Κατσαρίδα (Μαύρη)    (Blatta Οrientalis)

Μορφολογία

Πολύ σκούρος καφέ χρωματισμός έως μαύρος. Το ενήλικο έχει μέγεθος 20 – 24mm. Στο αρσενικό οι πτέρυγες σκεπάζουν σχεδόν την κοιλιά, ενώ στο θηλυκό υπάρχουν πολύ μικρές πρόσθιες πτέρυγες και λείπουν οι οπίσθιες. Κανένα φύλο δεν έχει την ικανότητα να πετά. Η ωοθήκη έχει μήκος 10 x 15 mm και έχει το ίδιο χρώμα με το ενήλικο.

Βιολογικός κύκλος

Ο βιολογικός κύκλος περιλαμβάνει τα στάδια αυγό, προνύμφη (7-10 στάδια), ενήλικο και διαρκεί από 12 έως 24 μήνες. Κάθε θηλυκό παράγει 5 – 10 ωοθήκες τη φορά που περιέχουν συνήθως 16 αυγά. Οι ωοθήκες αποθέτονται σε προφυλαγμένες θέσεις, κοντά σε τροφές. Τα αυγά εκκολάπτονται μετά από 40 – 50 μέρες. Η διάρκεια ζωής του ενηλίκου είναι περίπου 4,5 μήνες.

Περιβάλλον

Διασπείρεται σε φρεάτια και άλλες υγρές θέσεις στην εξωτερική περίμετρο των κτιρίων, αλλά και στο εσωτερικό. Ικανότητα αναρρίχησης σε τσιμέντο, ξύλο, τούβλα κ.λ.π. Μπορεί να διαχειμάζει σε εξωτερικούς χώρους. Λόγω του αργού βιολογικού κύκλου και της διάρκειας εκκόλαψης των αυγών σε χαμηλές θερμοκρασίες καθώς και της διασποράς της σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους θεωρείται το πλέον δύσκολο στην καταπολέμηση είδος.

Γερμανική Κατσαρίδα  (Germanica Blattella)

Μορφολογία

Είναι ένα μικρό είδος κατσαρίδας, μετρώντας περίπου 1.3 εκατ. σε 1.6 εκατ. (1/2 ” στο 5/8 “). Μπορεί να είναι μαύρη μέσω καφετιού σχεδόν σε μαύρο, και έχει δύο σκοτεινές παράλληλες ραβδώσεις που τρέχουν από το κεφάλι στη βάση των φτερών. Αν και έχει τα φτερά, είναι ανίκανη να πετάξει.

Περιβάλλον

Η γερμανική κατσαρίδα είναι μια από τις πιό κοινές και προεξέχουσες οικιακές κατσαρίδες στον κόσμο, και μπορεί να βρεθεί σε ολο τον κόσμο. Αυτά τα έντομα αγαπούν ιδιαίτερα τα εστιατόρια, εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων , ξενοδοχεία, και οίκους ευγηρίας. Στα πιό κρύα κλίματα, βρίσκονται μόνο κοντά στους ανθρώπινους βιότοπους, δεδομένου ότι δεν είναι πολύ ανθεκτικές στο κρύο.
Αυτή την κατσαρίδα μπορεί να την δούμε την ημέρα περιστασιακά, ειδικά εάν υπάρχει μεγάλος πληθυσμός ή εάν έχουν ενοχληθεί από τη φωλιά τους.Συνηθέστερα κυκλοφορούν τις βραδινές ώρες όπως είναι και  πιό ενεργές.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ – ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΙΣ – ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ!!!

Είμαστε μια επιχείρηση με αλματώδη ανάπτυξη, Η ιδιαιτερότητα και η δύναμη της βασίζεται στην υψηλή ποιότητα υπηρεσίας και στην υπεύθυνη εξυπηρέτηση των πελατών της σε συνδυασμό με τα προσιτά κοστολόγια. Η εταιρεία καλύπτει με οργανωμένο και φιλικό τρόπο κάθε ανάγκη μας για απολύμανση και απομάκρυνση ανεπιθύμητων εντόμων. Στηρίζεται στην προσωπική γνωριμία που αναπτύσσει με κάθε έναν της πελάτη ξεχωριστά όπως βεβαίως και στις σύγχρονες τεχνολογίες που χρησιμοποιεί. Η απεντόμωση και η μυοκτονία εντάσσονται στον τομέα της Υγιεινής κατά την οποία το συνεργείο της Απολυμαντικής Αττικής εφαρμόζει αποκλειστικά εγκεκριμένα παρασκευάσματα από το Υπουργείο Γεωργίας. Τα φάρμακα αυτά ανήκουν στην κατηγορία των συνθετικών πυρεθρινών με microcap και είναι άοσμα, άχρωμα, με ευρύ φάσμα δράσης για άμεσα αποτελέσματα κατάλληλα για χρήση σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους. Η εφαρμογή γίνεται σε επιλεγμένα σημεία στο εσωτερικό της οικίας, στο WC και στην κουζίνα εκεί δηλαδή όπου κατοικούν οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες και είναι σύμφωνο με τον υγειονομικό κώδικα Δημόσιας Υγείας.

Πως γίνεται απολύμανση για έντομα;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης των εντόμων και διαφέρουν ανάλογα με το έντομο που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε. Ο ποιο συνηθισμένος τρόπος είναι ο ψεκασμός στα πιθανά σημεία που μπορεί να βρίσκεται και να αναπαράγεται ένα έντομο καθώς επίσης και στα πιθανά σημεία από τα οποία μπορεί να περάσει.

Ο ψεκασμός και τα φάρμακα του ψεκασμού είναι βλαβερά για τον άνθρωπο;

Όχι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από τα φάρμακα ή τον ψεκασμό. Η απολύμανση γίνεται από πιστοποιημένο συνεργείο και με χρήση φαρμάκων δημοσίας υγείας εγκεκριμένα από το Υπ. Γεωργίας. Σε ειδικές περιπτώσεις απολύμανσης, αν χρειαστεί να ληφθούν κάποιες προφυλάξεις μετά τον ψεκασμό, το συνεργείο θα σας ενημερώσει εγκαίρως και αναλυτικά.

Με μια απολύμανση ησυχάζω για πάντα από τις κατσαρίδες;

Όχι. Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες είναι η καθαριότητα. Αν όμως η περιοχή σας έχει πρόβλημα, τότε περιοδικές απολυμάνσεις είναι η συνιστώμενη λύση. Αν η περιοχή έχει πρόβλημα τότε ο ψεκασμός οι κατσαρίδες θα εξαφανιστούν, αλλά θα επανέλθουν όταν περάσει η διάρκεια των φαρμάκων.

Κάθε πότε πρέπει να κάνω απολύμανση για να μην έχω ποτέ κατσαρίδες;

Ανάλογα με την περίπτωση (κατοικία, ξενοδοχείο, εστιατόριο, πολυκατοικία, εξοχική κατοικία κτλ) μια συνηθισμένη περίοδος απολύμανσης είναι κάθε τρίμηνο. Επειδή όμως τα περισσότερα έντομα (και οι κατσαρίδες) μένουν ανενεργά το χειμώνα και παρατηρείται μια έξαρση από τον Απρίλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, οι δύο αυτοί μήνες είναι οι καλύτεροι για απολύμανση.

Κατά την διάρκεια της απολύμανσης, θα πρέπει να φύγω από το σπίτι;

Όχι. Κατά την διάρκεια της απολύμανσης δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για εσάς και τα κατοικίδια σας.

Τι πρέπει να προσέξω μετά από μια εφαρμογή απολύμανσης;

Μετά από μια εφαρμογή απολύμανσης, δεν πρέπει να πλυθούν με νερό οι περιοχές όπου έγινε η απολύμανση, για μια περίοδο τουλάχιστον 3 ημερών, όσο περισσότερο τόσο καλύτερα αποτελέσματα. Για αυτό το λόγο καλό είναι να καθαρίζεται ο χώρος από πριν ώστε να μη χρειαστεί να καθαριστεί σύντομα.

Μετά την απολύμανση, το σπίτι μου θα πρέπει να παραμείνει κλειστό;

Όχι. Σε περιπτώσεις απλού ψεκασμού κατά των εντόμων δεν χρειάζεται καμία ειδική διαδικασία στον χώρο σας.

Ο ψεκασμός για κατσαρίδες κάνει για όλα τα έντομα;

Τα φάρμακα για τις κατσαρίδες θεωρητικά μπορούν να εξολοθρεύσουν όλα τα έντομα. Σε ειδικές περιπτώσεις εντόμων όπως ψύλλος, κοριός, μύγες, μυρμήγκια κτλ καθώς επίσης και σε περιπτώσεις infestation χρησιμοποιούνται εξειδικευμένες μέθοδοι με φάρμακα, αναλόγως και στον χώρο όπου γίνεται η εφαρμογή.

Τι είναι μυοκτονία;

Μυοκτονία είναι η εφαρμογές που αφορούν την αντιμετώπιση τρωκτικών (ποντικιών και αρουραίων) επειδή αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για την δημόσια υγεία. Τα τρωκτικά είναι “αποθήκες” πολλών ασθενειών και παρασίτων (ψύλλοι, τσιμπούρια, ψείρες, πανώλη, τυφοειδή πυρετό, λεπτοσπείρωση, τριχίνωση, τροφική δηλητηρίαση) και για αθτό χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση.

Πως γίνεται μια μυοκτονία;

Η μυοκτονία γίνεται ανάλογα τον χώρο με:

Α) τοποθέτηση δολωμάτων (ποντικοφάρμακα), β) τοποθέτηση σταθμών γ) τοποθέτηση παγίδων με κόλλα ή τύπου κλουβιού.

Τα τρωκτικά μετά την λήψη του ποντικοφάρμακου δεν μυρίζουν όταν ψοφήσουν.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1.004 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Business forum-Ελληνικη κοινοτητα Business forum

Επισκευες ψυγεια πλυντηριαΕπισκευες ηλεκτρικων συσκευων

sexshop

mega stores www.bestgr.gr

Επισκευες ψυγεια πλυντηρια Επισκευες ηλεκτρικων συσκευων

καθαρισμος καμιναδας τζακιου

καθαρισμοι τζακιων

απολυμάνσεις