ΣΥΣΤΗΜΑ HACCP

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΑΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΖΩΑ

Η εταιρεία μας στην προσπάθειά της να βελτιώσει τις υπηρεσίες που παρέχει, ενσωματώνει στο πλαίσιο των εργασιών της.

Από την 01.01.1996 ο κλάδος των τροφίμων κλήθηκε να εναρμονίσει τις συνθήκες υγιεινής με τις διατάξεις της οδηγίας 43/93 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια από τις βασικές παραμέτρους της οδηγίας αυτής ορίζει τον καθορισμό των κατάλληλων διαδικασιών προκειμένου να επιτευχθούν άριστα επίπεδα υγιεινής στο πλαίσιο του Συστήματος HACCP ( Hazard Analysis and Critical Control Point).

Τα κύρια σημεία των διαδικασιών αυτών είναι:

  • Έλεγχος των χώρων από υπεύθυνο επιστήμονα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Προγραμματισμός τακτικών υγειονομικών εφαρμογών.
  • Έκτακτες εφαρμογές όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο.
  • Χρήση οικολογικών μέσων καταπολέμησης σε περιπτώσεις όπου αυτό δεν μειώνει την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής.
  • Χρήση πιστοποιημένων δολωματικών σταθμών.
  • Χαρτογράφηση του χώρου με καταγραφή των σημείων στα οποία έχουν τοποθετηθεί δολωματικοί σταθμοί.
  • Καταγραφή ολόκληρης της διαδικασίας των εργασιών σε ειδικά έντυπα ελέγχου

Σε κάθε επιχείρηση με την έναρξη της συνεργασίας υπάρχει φάκκελος υγειονομικής προστασίας στον οποίο περιέχονται:

  • Συμφωνητικό συνεργασίας.
  • Άδεια υγειονομικών εφαρμογών της εταιρείας.
  • Πιστοποιητικό ISO 9001:2008.
  • Εγκρίσεις και MSDS των σκευασμάτων που χρησιμοποιούμε.

Μετά από κάθε εφαρμογή ο φάκκελος ενημερώνεται με:

Πιστοποιητικό απεντόμωσης-μυοκτονίας, όπου καταγράφονται οι εργασίες που έγιναν, τα σκευάσματα που χρησιμοποιήσαμε, καθώς και τυχόν παρατηρήσεις που υπάρχουν.
Δελτίο ελέγχου όπου καταγράφονται αναλυτικά τα ευρήματα από την εφαρμογή που πραγματοποιήσαμε.