ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΑΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΖΩΑ |
Σύστημα HACCP
Η εταιρεία μας στην προσπάθειά της να βελτιώσει τις υπηρεσίες που παρέχει, ενσωματώνει στο πλαίσιο των εργασιών της.
Από την 01.01.1996 ο κλάδος των τροφίμων κλήθηκε να εναρμονίσει τις συνθήκες υγιεινής με τις διατάξεις της οδηγίας 43/93 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια από τις βασικές παραμέτρους της οδηγίας αυτής ορίζει τον καθορισμό των κατάλληλων διαδικασιών προκειμένου να επιτευχθούν άριστα επίπεδα υγιεινής στο πλαίσιο του Συστήματος HACCP ( Hazard Analysis and Critical Control Point).
Τα κύρια σημεία των διαδικασιών αυτών είναι:
- Έλεγχος των χώρων από υπεύθυνο επιστήμονα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
- Προγραμματισμός τακτικών υγειονομικών εφαρμογών.
- Έκτακτες εφαρμογές όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο.
- Χρήση οικολογικών μέσων καταπολέμησης σε περιπτώσεις όπου αυτό δεν μειώνει την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής.
- Χρήση πιστοποιημένων δολωματικών σταθμών.
- Χαρτογράφηση του χώρου με καταγραφή των σημείων στα οποία έχουν τοποθετηθεί δολωματικοί σταθμοί.
- Καταγραφή ολόκληρης της διαδικασίας των εργασιών σε ειδικά έντυπα ελέγχου
Σε κάθε επιχείρηση με την έναρξη της συνεργασίας υπάρχει φάκκελος υγειονομικής προστασίας στον οποίο περιέχονται:
- Συμφωνητικό συνεργασίας.
- Άδεια υγειονομικών εφαρμογών της εταιρείας.
- Πιστοποιητικό ISO 9001:2008.
- Εγκρίσεις και MSDS των σκευασμάτων που χρησιμοποιούμε.
Μετά από κάθε εφαρμογή ο φάκκελος ενημερώνεται με:
Πιστοποιητικό απεντόμωσης-μυοκτονίας, όπου καταγράφονται οι εργασίες που έγιναν, τα σκευάσματα που χρησιμοποιήσαμε, καθώς και τυχόν παρατηρήσεις που υπάρχουν.
Δελτίο ελέγχου όπου καταγράφονται αναλυτικά τα ευρήματα από την εφαρμογή που πραγματοποιήσαμε.